Novosti

O nama

Firma AC DC je formirana novembra 1994 godine. Leti 1995 godine je preuzela tehničko održavanje tadašnje firme: "Gradska Kina" (više od 12 (dvanajestak) bioskopa) i to konkretno u delu ozvučavanja bioskopskih dvorana, odnosno održavanje uređaja koji obrađuju pročitanu audio informaciju sa 35mm filmske trake. (Procesori, pojačivači, zvučnici, svetlosni čitači).

Bioskopski zvuk

Neophodnost stručnog usavršavanja na ovom polju je rezultiralo posečivanjem Dolby Laboratorije ,kompanije iz Engleske. Posle stručnog usavršavanja i dobijanja licence i oficijalne distribucije za Makedoniju (1996), AC DC postaje jedina firma koja je oficijalni servis i distributer ove renomirane kompanije za Makedoniju.

Prvi veči projekt je zamena (slovenačkog) audio sistema u bioskopu Centar (sadašnji bioskop Milenium) sa orginalnim Dolby SR suraund sistemom.

Od tada AC DC je redovni posetilac godišnjih stručnih seminara Dolby Laboratorije pri tom držeči korak sa najnovijim dostignučima u biskopskoj tehnici u svetu. 1996/1997 oficijalno AC DC postaje prvi i jedini servis za bioskopsku tehniku u Makedoniji.

 

Projekcije i projektori

Logično pojavila se i potreba za stručnom specijalizacijom u delu održavanja projektora kao i potreba za stručnom specijalizacijom u delu dizajna bioskopskih ekrana. Zbog toga je posećena firma MEOPTA iz Česke Republike kao i KINOTON, renomirana firma iz Nemačke. AC DC je postala oficijalni predstavnik i servis KINOTONA za Makedoniju.

Svake godine AC DC isto tako posečuje Cinema EXPO u Amsterdamu kao Kinotonov gost.

 

Akustika

Paralelno sa bioskopskom-specijalizacijom (zvuka i slike) pojavila se i potreba dizajniranja akustike dvorana, i njeno potvrđivanje kroz verodostojno merenje i analiziranje. Tajne akustike su prevaziđene na kursevima u Dolbiju i Kinotonu kako i sa mukotrpnim merenjima karakteristika zvuka bioskopskih dvorana u Makedoniji. Sa kupovinom italijanskog CLIO sistema za akustična merenja i analiziranja (hardware and software), ova merenja i analize su neraskidljiv deo firme pri dizajniranju i podešavanju akustike dvorana i prostora.

 

Digitalan i E- bioskop

U novije vreme pojavili su se trendovi o digitalizaciji bioskopa. U ovom trenutku ove promene u tehnologiji odvijaju se sa ubrzanim korakom svugde u svetu. Isto tako primečena je velika tendencija ugradnje digitalno kontrolirane promenjlive akustike (Digitalni procesori) u dvoranama, što pravi postoječe stare hale multimedijalne i isplatljive za svaku predstavu.

 

VI STE UVEK DOBRODOŠLI ZA PITANJA DIGITALIZACIJE I BIOSKOPSKOG DIZAJNA

acdc-dcac@acdc-dcac.eu | tel. +389 (0)2 3216 988 fax. +389 (0)2 3216 993

 

Danas

Naša inovativna i razvojna komponenta predstavlja najviši rangirani prioritet i aktivnost kao i največa investicija u kompaniji.

Danas kompanija AC DC je satvljena od tri nezavisne celine koje se nadopunjuju.

  1. Sektor proizvodnja: Sopstvena proizvodnja prekonaponskih zaštita www.acdcprotection.com. Proizvodnja se bazira na 4 (četiri) naša patenta koji su osvojili više od 20 (dvadesetak) domačih i međunarodnih priznanja i nagrada. Prodaja i instalacija UPS-a sistema za neprekidno napajanje.

    Zastupništva::

  2. Audio sektor www.audioacdc.com Ovaj sektor je razvijen na osnovi 2 (dva) naša patenta na ovom polju. Osnovna aktivnost je dizajn i proizvodnja audio uređaja kao što su pojačavači zvuka, zvučničke kutije i drugo.
  3. Bioskopski sektor je gore-objašnjen. Mora se još spomenuti proizvodnja Crvenih Led Čitača razvijen na osnovi našeg patenta "Crveni čitač zvuka sa 35mm filmske trake". Ovi čitači su instalirani u nekoliko bioskopa u Makedoniji i južnoj Srbiji na MEO i Iskra projektorima.

 

Curriculum Vitae (CV):.pdf: Cinema

 

Neki korisni linkovi:

  1. Različni 3D bioskopski sistemi - objašnjenje.
  2. Dolbi digitalne solucije
  3. Dolbi 3D
  4. CP650 i Dolbi 7.1 format zvuka

Kontakt

Adresa:
Dane Krapčev br..2 | 1000 Skopje R. Makedonija
тел. +389 02 3216 988 | факс +389 02 3216 993
acdc-dcac@acdc-dcac.eu | www.kinoacdc.com

 


View Larger Map

Galerija